ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΟΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΟΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ

Την ώρα που κάποιοι θέλουν να ξεπουλήσουν το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ , οι ''ΚΙΟΝΕΣ'' και εγω προσωπικά ( που είμαι γηγενής και 30 γενιές Μακεδόνας ξανθός με γαλανά μάτια όπως και οι πρόγονοι μας Μακεδόνες και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτό ,διότι μου το μετέφεραν ο παππούς και ο πατέρας μου και εγω στον γιό μου) ως Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης με την επωνυμία ''ΚΙΟΝΕΣ'' κάναμε εκδήλωση και αναδείξαμε το έργο της γνωστής αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη και των Μακεδονικών βασιλικών τάφων στην Αμφίπολη διπλάσιων σε μέγεθος απο τον τάφο της Βεργίνας και αυτό είναι η πιο ηχηρή απάντηση στον Δήμαρχο και την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θέλει να δώσει το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας την ιστορία και καταγωγή μας προς διαβούλευση.

Η Κυρία Κατερίνα Περιστέρη μας ανέλυσε με την ήπια και γλυκιά φωνή της βήμα βήμα την ανασκαφική έρευνα και ξεδίπλωσε στα μάτια μας στην παρουσίαση της όλα τα ευρήματα από την αρχή της ανασκαφής μέχρι σήμερα και μας δήλωσε πως σύμφωνα με τα ευρήματα τα μονογράμματα που βρέθηκαν και την χρονολογία του Τύμβου o Μέγας Αλέξανδρος είχε παραγγείλει την κατασκευή του βασιλικού τάφου στον αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, προς τιμήν του αδελφικού του φίλου Ηφαιστίωνα.

Σε σχετική ερώτηση αν θα μπορούσε να είναι και ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος εντός του τύμβου απάντησε πως δεν μπορούν να δηλώσουν κάτι τέτοιο με επιστημονικά ακράδαντα στοιχεία , αλλά δήλωσε πως ο τύμβος αυτός έχει τα εξής στοιχεία:
Ο τύμβος είναι 2πλάσιος του Μεγάλου Τύμβου της Βεργίνας, του βασιλιά Φιλίππου με μαρμάρινο λιοντάρι 15 μέτρων, 2 σφίγγες, 2 Καρυάτιδες και ένα ψηφιδωτό, απίστευτης ομορφιάς.
Στο μνημείο βρέθηκε ο ρόδακας, δηλαδή το τριαντάφυλλο, βασιλικό έμβλημα, που έχει βρεθεί και στη χρυσή λάρνακα του Φιλίππου του Β’ στη Βεργίνα.
Στο περίγραμμα του μνημείου, επάνω στο μάρμαρο έχει βρεθεί-όπως επισήμανε και η Ντόροθι Κινγκ, ανάγλυφο το μονόγραμμά Α του Αλεξάνδρου.
Το λιοντάρι, ύψους 15 μέτρων, συμβολίζει ΒΑΣΙΛΕΑ και τέτοιος ήταν ΜΟΝΟ ο Μέγας Αλέξανδρος.
Χρησιμοποιήθηκαν περισσότεροι από 2.500 τόνοι καθαρό θασίτικο μάρμαρο για το περιμετρικό τοιχίο, που στοίχιζαν κάποια εκατοντάδες χρυσά τάλαντα την εποχή τους.
Ο τύμβος έχει περίμετρο 500 μέτρα, εμβαδόν 20 στρέμματα και όγκο 400.000 κ.μ. Αυτό για να κατασκευαστεί με αναγωγή στα αντίστοιχα μηχανήματα του 4ου π.Χ. αιώνα θα χρειαζόταν εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι (μηχανικοί, εργοδηγοί, εργάτες χωματουργικών, χτίστες, μαρμαράδες για να το κατασκευάσουν. Αυτό το επιβλητικό μνημείο -ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα-είναι και πολύπλοκο αλλά και πολυδάπανο έργο.
Είναι αναμφισβήτητα το έργο για την βασιλική οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου διότι πολύ απλά ο όγκος και η πολυτέλεια και το κόστος του μόνο απο την βασιλική οικογένεια και τον ίδιο τον Αλέξανδρο θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί.

Αυτό δίνει την απάντηση στους Σκοπιανούς στον Δήμαρχο και στους κυβερνώντες , για το αν πρέπει να συζητάμε για το ονομά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας και τις αλυτρωτικές τους τάσεις, για τα αγάλματα που έχουν στις πλατείες τους και για την ονομασία του αεροδρομίου τους, η απάντηση είναι ξεκάθαρη ΟΧΙ και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και κανείς δεν το διαπραγατεύεται αυτό, όπως πρόσφατα δήλωσε και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το μουσείο της Βεργίνας με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ενωμένοι και ταυτισμένοι.
Τα ιερά χώματα του Βασιλιά Αλέξανδρου στην Αμφίπολη το αναδυκνείουν όπως και προσωπικά είχα το ιερό καθήκον και υποχρέωση να αναδείξω το θέμα σε νεκρό χρόνο όχι για εκμετάλευση μου προσωπική η πολιτικά αλλά για να αναδειχθεί ξανά το θέμα της Ανμφίπολης που είχε ξεχαστεί ,πολύ πριν ξεσπάσει το Σκοπιανό ξανά στην επικαιρότητα διότι όλοι είχαν ξεχάσει την Κυρία Κατερίνα Περιστέρη και τα ευρήματα της στην Αμφίπολη που αναδείξαμε υπο την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που άντλησε 1.500.000€ απο πόρους του ΕΣΠΑ για την ανάδειξη και επισκεψιμότητα του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς που θα μπορούν να επισκέπτονται τουρίστες απο όλο τον κόσμο και Σκοπιανοί για να θαυμάζουν την κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου εκτός απο τους τάφους της Βεργίνας στην ιερή Μακεδονική γη και να καταλάβουν επιτέλους πως καμμία σχέση δεν έχουν με την Ελλάδα και την ιστορία και Μακεδονία μας.

Οι ΚΙΟΝΕΣ βραβεύσαμε την Κυρία Περιστερη με ένα έργο τέχνης που φιλοτέχνησε το μέλος των ΚΙΟΝΩΝ ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γεώργιος Δράμαλης που απεικονίζει την "Δόξα" με στεφάνι δάφνινο διπλα σε ΚΙΟΝΕΣ που στηρίζουν ενα οικοδόμημα αυτό της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας , σας ευχαριστούμε Κυρία Κατερίνα Περιστέρη για τα ευρήματα παγκόσμιας κληρονομιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου της ιστορίας της Μακεδονίας μας.